VRAAG GRATIS OFFERTE

Faq - Wat te doen bij een lekkende tank?

Wanneer kan u zelf weten dat een ondergrondse tank lek is? In 90% van de gevallen valt uw chauffagebrander of ketel stil, en stelt de technieker vast dat er zich water in de filter van uw ketel bevindt. De oorzaak is dat er grondwater in uw tank insijpelt.

De oplossing:

  1. Onmiddellijk ledigen ( eventueel kan u de resterende stookolie overpompen naar een reservetank, zodat u intussen kan verder verwarmen ) en reinigen van de tank om verdere vervuiling te voorkomen.
    De tank zo snel mogelijk uitgraven en de eventueel vervuilde grond verwijderen. Zodoende kan uw grond niet als een vervuilde zone gecatalogeerd worden. ( u heeft immers een blanco bodemattest nodig bij de verkoop van de woning ). Op deze manier bekomt u een zeer voordelige bodemsanering. Dit is een type tanksanering op maat, die veel gebruikt wordt bij particulieren.
  2. Uitgraven van de tank en vervuilde grond, onder toezicht van een milieudeskundige. Nadien ontvangt u een rapport van OVAM dat de vastgestelde vervuiling is verwijderd.
    Deze procedure wordt meestal gehanteerd wanneer er reeds klachten zijn gemeld van lekkages of grondvervuiling via officiële instanties, of bvb bij bedrijven die een negatief oriënterend bodemonderzoek ontvingen.
    Bij calamiteiten bestaat er een spoedprocedure, zodat we onmiddellijk kunnen ingrijpen en grotere vervuiling kunnen voorkomen. In dit geval hoeven we niet te wachten op bodemonderzoeken. Dit procedé hanteren we zeer vaak en bespaart de klant veel miserie.

 

Terug naar vragenlijst

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw offerte

Referenties


"Hartelijke dank voor de correcte en perfecte sanering van mijn oude mazouttank."


"Ben tevreden over de uitgevoerde werken. Afspraken werden perfect opgevolgd."


meer referenties

In uw buurt


Maldegem - 050 71 06 36
Gent - 09 234 39 82
Brussel - 02 511 88 73
Aarschot - 016 20 46 51
Antwerpen - 03 233 50 54

filialen en ligging